Botox

Botoxia - eli botuliinia käytetään lääketieteessä mm. hermostollisten onglemien ja särkytilojen hoitoon, kosmeettiseen ja esteettiseen hoitoon sekä kokeiluasteella moniin muihin sairauksiin ja vaivoihin. Botuliinin mediassa saama huono maine on usein turhaa hysteriaa, sillä ammattilaisen käsissä Botuliini ja Botox-hoidot ovat täysin turvallisia. Tästä todisteena on tuhannet tyytyväiset asiakkaat. Esteettisessä hoidossa Botuliinia käytetään vain murto-osa annoksesta, joka teoreettisesti voisi olla ihmiselle vaarallista.

Botuliini on aine, joka lihakseen ruiskutettaessa vähentää sen toimintaa. Kasvolihaksiin ruiskutettaessa Botox vähentää ilmeryppyjä ja juonteita näkyvästi. Botoxin vaikutus alkaa n. 3-4 päivää toimenpiteen jälkeen ja kestää n. 4-6 kuukautta. Toimenpide voidaan uusia, ja pysyvämpiä tuloksia saadaan kun hoito uusitaan alussa tiheämmin. Näin estetään lihaksen palautuminen hoitokertojen välillä. 

K&R Day Spassa plastiikkakirurgi Stephan Dietz tekee Botox pistoksia ryppyjen tasoittamiseksi ja liikahikoilun estämiseksi.